Alicante Airport biedt een fijne begin van de vakantie

Alicante Airport is een van de drukste vliegvelden in Spanje. In 2010 werden er ruim 9 miljoen passagiers verwerkt. Het is dan ook logisch dat het vliegveld veel te bieden heeft. In dit artikel lees je meer over de faciliteiten en transportmogelijkheden van het vliegveld, zodat jouw reis zo ontspannend en makkelijk mogelijk verloopt.

 

De faciliteiten van Vliegveld Alicante

Zodra je arriveert bij het vliegveld, zul je zien dat er een ruime keuze aan activiteiten is. Mocht je honger hebben, kun jij bij een van de vele restaurants of cafetaria’s een hapje eten terwijl je bijkomt van jouw lange reis. Daarna kun je op jouw gemak uitbuiken in de rustige lounge van het vliegveld. Uiteraard kun jij terwijl je dit doet gebruik maken van het WiFi netwerk van Alicante Airport. Genoeg uitgerust? Dan kun je een kijkje nemen in de duty-free winkel en alvast voordelig jouw eerste lekkernijen kopen voor een goed begin van de vakantie!

 

De transportmogelijkheden vanuit de Luchthaven

Alicante Airport biedt zijn reizigers diverse vervoersmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren. Wil jij onafhankelijk zijn en kunnen vertrekken wanneer jij wilt, is dit de beste optie. Bij een van de vele maatschappijen zoals bijvoorbeeld Europcar, Avis of Herz kun jij voordelig jouw auto huren. Wil jij liever naar jouw eindbestemming gebracht worden, kun jij een taxichauffeur benaderen voor de mogelijkheden.

Alicante Airport heeft daarnaast uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. Elke 20 minuten vertrekt er een bus vanuit het vliegveld naar Alicante centrum. Een kaartje kun je gewoon bij de buschauffeur kopen. Ook naar Benidorm gaat er elk uur een bus. De busrit duurt ongeveer een uur en kaartjes hiervoor kun je bij de buschauffeur of online aanschaffen.