Internationale Luchthaven Barcelona

Barcelona is een prachtige Spaanse stad met veel cultuur, een gastvrije lokale bevolking en heerlijk eten. Het is dan ook een welbekende stad voor stedenreizen of andere tripjes. Niet te vergeten zijn de honderden kilometers aan kustgebied dat Spanje heeft. Je kan dus makkelijk een strandvakantie combineren met een bezoek aan Barcelona en omstreken.

De Internationale Luchthaven Barcelona staat op de tweede plek van belangrijkste luchthavens van Spanje. Madrid Airport staat op nummer één. Als je dus toe bent aan een stedentrip of een grote vakantie met wat meer avontuur dan enkel zon, zee en strand, dan is de International Luchthaven Barcelona je ideale beginpunt.

 

De enorme groei van Vliegveld Barcelona

Naar verluid is Vliegveld Barcelona in 1916 opgericht. Sindsdien heeft het bedrijf over de jaren heen grote ontwikkelingen en groei meegemaakt. Het vliegveld is niet alleen ideaal gelegen voor een vakantie in Catalonië, het wordt ook gezien als een strategische hub in het Europese-Mediterrane luchtverkeer.

Sinds de bouw van de twee Terminals zijn er veel moderniseringsprojecten geweest om te waarborgen dat Vliegveld Barcelona kan blijven groeien. Als gevolg daarvan is het aantal reizigers per jaar in 2009 van 27,5 miljoen naar ongeveer 50 miljoen in 2018 gegroeid. Dat is een indrukwekkende toename in amper 11 jaar.

 

Het huren van een auto bij Aeropuerto Barcelona

Om van Nederland naar Spanje te rijden is voor veel mensen een te grote opgave. Je wilt relaxt op vakantie kunnen en daarom is het dan ook een comfortabele optie om naar Aeropuerto Barcelona te vliegen en op het vliegveld een auto te huren. Er zijn 7 officieel erkende autoverhuurbedrijven op de luchthaven aanwezig: Firefly, Goldcar-InterRent, Sixt, Avis Budget, Enterprise Rent-A-Car, Europcar en Hertz-Thrifty.

Ze zijn op één na (Firefly) aanwezig in beide Terminals. Je kan gaan voor een praktische auto, een sportieve auto, een gezinsauto en noem maar zo op. Voor iedereen is er de gewenste optie beschikbaar.