Ibiza geografie en geschiedenis

Ibiza heeft een extensieve geschiedenis van veroverd en heroverd worden door één of andere grootmacht. Van christenen tot moslims, het eiland is thuis geweest aan menig religie en bevolkingsgroep. Tegenwoordig valt Ibiza onder het Spaanse gezag en heeft het eiland een autonome status. Woord gaat dat het deze status heeft omdat Spanje zich niet bezig kon houden met alle piraten weghouden van het eiland en het bestuur daarom autonome status gaf.

Zo konden ze hun eigen boontjes doppen. Met het hoogste punt op het eiland zijnde 475 meter boven zeeniveau, heeft Ibiza een afwisselend landschap. Het heeft het fijne Middellandse Zeeklimaat dat veel toeristen naar het eiland trekt.

Hippie en Dance

Wat toeristen ook naar het eiland trekt zijn de vele clubs en dance events. Dj’s als Tiësto en Hardwell hebben al meerdere keren opgetreden op het eiland. Vooral jonge toeristen komen voor het nachtleven. Daarnaast staat Ibiza ook bekend om de mooie stranden en fijne temperatuur van het water in de zomermaanden. Vele resorts en hotels zijn opgerezen rondom de stukken strand van het eiland.

Dit in tegenstelling tot de hippiegemeenschappen die zich vanaf de jaren zestig bij de grote grotten langs de kust hebben gevestigd. De hippie invloeden van de jaren zestig zijn nog steeds terug te vinden op het eiland. Er lopen bijzondere figuren rond en de hippiemarkten verspreid over het eiland zijn leuk voor toeristen.

Bereikbaarheid

Ondanks dat Ibiza een eiland is, is het goed bereikbaar. De populariteit van het eiland bij toeristen heeft ervoor gezorgd dat je het eiland op meerdere manieren bereikbaar is. In de zomermaanden varen en vele veerboten van het Spaanse vasteland naar de eilanden ten oosten van het land. Voor wie liever met het vliegtuig komt is luchthaven Ibiza is ook een optie.

Een enkele reis vind je al voor vijf tientjes. Op het eiland zelf kun je je per bus of auto verplaatsen. Als je voor de echte ervaring wilt gaan is de bus nemen een leuke optie. Voor comfort en airco zul je een auto moeten huren bij één van de verhuurbedrijven rondom het vliegveld.