Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport

Europa heeft een zeer druk luchtverkeer en een aantal grote luchthavens. Luchthaven Madrid is één van deze grote luchthavens en staat op de zesde plek in de ranglijst. Met vier grote terminals heeft het een maximale capaciteit van 70 miljoen reizigers per jaar. Het aantal verwerkte reizigers per jaar ligt echter rond de 50 miljoen op dit moment.

Omdat de maximale capaciteit hoger ligt dan de werkelijke capaciteit heeft Luchthaven Madrid weinig last van vertragingen. De officiële naam is Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport, vernoemd naar Adolfo Suárez, de eerste premier van de Spaanse democratie. Barajas is afgeleid van het stadsdeel van Madrid waar het vliegveld ligt.

Ontdek het vliegveld: diensten en faciliteiten

Naast de enorme capaciteit blinkt Luchthaven Madrid ook uit in haar culturele programma. Er hangen prachtige kunststukken verspreid over de luchthaven en er zijn zelfs tijdelijke exposities te bewonderen. Op deze manier is Luchthaven Madrid erin geslaagd hetzelfde karakter te creëren als de prachtige stad waarin het gelegen is.

Naast bekende namen krijgen ook beginnende kunstenaars de kans hun werk ten toon te stellen. Voor wie liever wat gaat shoppen is er een grote variëteit aan winkels te vinden. Hoogstaande merken, drogisterijen, prullaria, boeken en noem maar op. Daarnaast is er natuurlijk ook plek voor tapas restaurants en andere eet- en drinkgelegenheden.

Vertrek en aankomst

De schermen die op Luchthaven Madrid alle vertrek- en aankomsttijden aangeven staan overdag altijd nokvol. Het is een levendige plek waar de hele dag door reizigers aankomen en weer vertrekken. Soms is Madrid de eindbestemming, andere keren wordt de luchthaven gebruikt om over te stappen. Vooral richting Azië zul je vanaf Madrid vaak nog een keer moeten overstappen.

Als je een stedentrip naar Madrid wilt maken zijn er veel goedkope tickets te vinden. Voornamelijk buiten de zomermaanden om kan je makkelijk voor 100 euro of iets minder met KLM retour naar deze prachtige culturele stad. Kortom, zeker de moeite waard!