Je bekijkt nu Backpacken in Zuid Amerika, wat mag je niet missen? 

Backpacken in Zuid Amerika, wat mag je niet missen? 

 

Voor wie naar het groot avontuur op zoek is, mag backpacken in Zuid Amerika niet op de bucketlist ontbreken. Dit prachtige werelddeel heeft zoveel te bieden dat enkele bezienswaardigheden uitkiezen zeer moeilijk is. Daarom kun je deze bestemming best te voet ontdekken, al wandelend door de machtige natuur van de Amazone. 

 

De bergen van Peru bewandelen 

 

De westkust van Zuid Amerika wordt door velen als het mooiste deel van het continent beschouwd. Helemaal noordelijk vind je daar Peru, bekend door de prachtige Andes bergen en oude culturen. Onder andere de Incas leefde vroeger in Peru en veel van hun tempels kunnen nu te voet bezocht worden. Wordt je liever niet moe? Ook met een ezel ga je makkelijk de bergen in. Hiken in Huaraz is een aanrader, deze regio richt zich volledig op klimmers en heeft routes die voor beginners en experts ideaal zijn. 

Backpacken in Zuid Amerika, wat mag je niet missen? 

Van strand tot stad in Brazilië 

 

Brazilië is het grootste land binnen Zuid Amerika. Daarom is het ideaal voor backpacking, zodat je zo veel mogelijk gezien krijgt. Van prachtige natuur tot massa-evenementen, Brazilië profiteert vooral van diversiteit. Het carnaval in Rio de Janeiro is over heel de wereld bekend, maar andere steden zoals Salvador en Sao Paulo zijn ook het bezoeken waard. Brazilië heeft een verrassende hoeveelheid hostels en scoort steeds hoog in openbaar vervoer, waardoor het ook voor reizigers met een beperkt budget heel interessant is. 

Backpacken in Zuid Amerika, wat mag je niet missen? 

Culinair genieten in Chili 

 

Onder Peru ligt Chili, nog een prachtig land met veel stranden en natuur die de moeite waard is. Door deze verticaal gestrekte oppervlakte heeft Chili een variërend landschap, van stranden tot bergen, zelfs woestijnen die je kunt bewandelen. Chili is bekend om zijn pikante maar lekkere keuken, met pepers en andere kruiden. Maar ook door zijn productie van wijn met een rijk aroma. Als je in het juiste seizoen gaat zijn de wijngaarden één van de absolute must sees in Chili voor mensen die door het land backpacken. 

 

Argentijnse cultuur al wandelend ontdekken 

 

Net als Brazilië, is Argentinië groot en welvarend. Dit land staat op de agenda van de meeste voetbalfans, aangezien zoveel geschiedenis van deze sport in Argentinië terug te vinden is. Ook dansliefhebbers kunnen er hun hart ophalen, omdat sommige beweren dat de tango hier is uitgevonden. Argentinië is nog goedkoper dan Brazilië en dus heel populair voor backpackers, die er makkelijk lange routes kunnen volgen en andere reizigers ontmoeten. 

https://www.youtube.com/watch?v=UrTqdSDDFHw

 

 

Geef een reactie