Je bekijkt nu De voordelen van een treinreis naar Luxemburg!  

De voordelen van een treinreis naar Luxemburg!  

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Natuur
  • Bericht reacties:0 Reacties

Lange files, benzineprijzen die de pan uit rijzen en rijen bij tankstations: lange stukken autorijden kan soms enorm frustrerend zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig enorm veel verschillende reisopties wanneer je op vakantie wil gaan. Reizen met de trein door Europa wordt steeds makkelijker én sneller. Wanneer je op vakantie gaat naar Luxemburg, is een treinreis Luxemburg een goede optie. In dit artikel bespreken we een aantal voordelen van deze reis! 

De reistijd naar Luxemburg 

Reizen met de trein naar Luxemburg is een goede en snelle optie. Vanaf meerdere steden in Europa is er een directe treinverbinding mogelijk naar Luxemburg. In Nederland is dit vanaf Amsterdam en Rotterdam. Vanuit Amsterdam is de treinreis naar Luxemburg ongeveer 5 uur en 30 minuten, met een overstap in Brussel-Zuid (Midi). Je kunt ook reizen met de Eurostar. Dit is iets sneller, zo’n 5 uur en 10 minuten. Kortom, een gemakkelijke en comfortabele manier van reizen naar Luxemburg! 

De voordelen van een treinreis naar Luxemburg!  

Kosten van reizen met de trein  

De afgelopen tijd zijn de prijzen van benzine enorm gestegen. Een liter benzine kost al gauw €2, en daardoor zijn lange stukken reizen met de auto toch een stuk minder aantrekkelijk. Wanneer je naar Luxemburg reist met de trein, kan dit je een hoop kosten besparen. Zo kost een enkele reis al vanaf €33 bij NS International. Zorg ervoor dat je zo vroeg mogelijk boekt, dan ben je verzekerd van de laagste prijs. Ook is reizen in de avond vaak goedkoper dan overdag. Wil je een weekendje naar Luxemburg? Het is goedkoper om van zaterdag tot maandag te gaan dan van vrijdag tot zondag. Zorg er daarnaast ook voor dat je tickets online boekt om boekingskosten te vermijden. Het openbaar vervoer in Luxemburg is daarnaast ook nog eens gratis, dus wanneer je hier bent aangekomen, kun je je makkelijk via het openbaar vervoer verplaatsen! 

Goed voor het milieu 

Het milieu en duurzaamheid is momenteel een veelbesproken onderwerp in Nederland. Wil je wel op vakantie, maar ook lief zijn voor het milieu? Dan is reizen met de trein een goede optie! Internationale treinreizen leveren 2 tot 4 keer minder CO2-uitstoot per persoon op dan een autoreis, en ook stoot je tot wel 7 keer minder uit dan wanneer je met het vliegtuig gaat! Door duurzaam met de trein te reizen, houd je rekening met het milieu en dringen we de CO2-uitstoot terug. Zo hoef je je niet schuldig te voelen wanneer je een weekendje naar Luxemburg gaat.  

De voordelen van een treinreis naar Luxemburg!  

Comfortabel reizen  

Je kent het wel: je zit in het vliegtuig, opgepropt in kleine stoelen met oncomfortabele leuningen. Wanneer je reist met de trein zijn de stoelen over het algemeen een stuk groter en comfortabeler, zeker wanneer je internationaal reist. Ook kun je in de trein makkelijk even opstaan om een stukje te lopen en je benen te strekken, wanneer je met het vliegtuig reist gaat dit wat lastiger. De gangpaden zijn meestal te smal en klein om hier rustig te kunnen lopen zonder dat je je medereizigers stoort.  Reizen naar Luxemburg met de trein heeft dus enorm veel voordelen! Het is niet alleen goed voor het klimaat, het is ook comfortabel, tijdbesparend en goedkoper dan met het vliegtuig of met de auto.  

Geef een reactie